PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Udo z kurczaka pieczone, podane z ziemniakami i duszoną marchewką
WEGE: Leczo z cukinii z pieczarkami, podane z makaronem penne
WTOREK
ZUPA: Grochowa (vegan)
TRAD: Sztuka mięsa z jarzynką w chrzanowym sosie, podana z ziemniakami i surówką z mieszanej kapusty z jabłkiem i porem
WEGE: Tarta z warzywami, podana z sałatą lodową ogórkiem i winegretem
ŚRODA
ZUPA: Krem z dyni z nutą curry, podany z prażonymi pestkami (vegan)
TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i surówką z marchewki
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Zupa makaronowa
TRAD: Strogonow podany z pęczakiem perłowym i surówką
WEGE: Pieczone pulpeciki z tofu, podane z pomidorowo-warzywnym sosie z pęczakiem perłowym i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Barszcz biały
TRAD: Roladki z miruny z wędzonym łososiem i cytrynowym sosem, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Gnocchi z cukinią, suszonymi pomidorami i szpinakiem w śmietanowym sosie
Comments