top of page

Jadłospis tygodniowy, 25-29.11.2024

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Brokułowa

TRAD: Udo z kurczaka pieczone, podane z ziemniakami i duszoną marchewką

WEGE: Leczo z cukinii z pieczarkami, podane z makaronem penne

 

WTOREK

ZUPA: Grochowa (vegan)

TRAD: Sztuka mięsa z jarzynką w chrzanowym sosie, podana z ziemniakami i surówką z mieszanej kapusty z jabłkiem i porem

WEGE: Tarta z warzywami, podana z sałatą lodową ogórkiem i winegretem

 

ŚRODA

ZUPA: Krem z dyni z nutą curry, podany z prażonymi pestkami (vegan)

TRAD: Kotlet pożarski, podany z ziemniakami i surówką z marchewki

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości

 

CZWARTEK

ZUPA: Zupa makaronowa

TRAD: Strogonow podany z pęczakiem perłowym i surówką

WEGE: Pieczone pulpeciki z tofu, podane z pomidorowo-warzywnym sosie z pęczakiem perłowym i surówką

 

 

PIĄTEK

ZUPA: Barszcz biały

TRAD: Roladki z miruny z wędzonym łososiem i cytrynowym sosem, podane z ziemniakami i surówką

WEGE: Gnocchi z cukinią, suszonymi pomidorami i szpinakiem w śmietanowym sosie 

 

104 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page