Jadłospis tygodniowy, 17-21.03.2025
- lokalnabistro
- 14 mar
- 1 minut(y) czytania

PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Szczawiowa z jajkiem
TRAD: Nuggetsy z piersi kurczaka z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką
WEGE: Kotleciki kalafiorowe z kaszą jaglaną, podane z ziemniakami i surówką
WTOREK
ZUPA: Kalafiorowa
TRAD: Kofty wołowo-wieprzowe, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką
WEGE: Gnocchi z cukinią, suszonymi pomidorami i szpinakiem w śmietanowym sosie
ŚRODA
ZUPA: Grochowa (vegan)
TRAD: Gołąbek w pomidorowym sosie, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊
CZWARTEK
ZUPA: Ziemniaczana z kminkiem
TRAD: Bitki wieprzowe duszone w cebulowym sosie, podane pęczakiem perłowym i surówką
WEGE: Pierogi z boczniakami i zieloną soczewicą, podane ze złocistą okrasą i surówką
PIĄTEK
ZUPA: Wielowarzywna
TRAD: Domowy fishburger z sosem po tatarsku, marynowaną czerwoną cebulą i warzywami, surówka colesław
WEGE: Aromatyczne falafele, podane z kremowym hummusem z ziołami, talarkami buraków z rukolowo-orzechowym pesto i pitą
Comentários