top of page

Jadłospis tygodniowy, 17-21.03.2025

zdjęcie poglądowe
zdjęcie poglądowe

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Szczawiowa z jajkiem

TRAD: Nuggetsy z piersi kurczaka z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką

WEGE: Kotleciki kalafiorowe z kaszą jaglaną, podane z ziemniakami i surówką


WTOREK

ZUPA: Kalafiorowa

TRAD: Kofty wołowo-wieprzowe, podane z ziołowym dresingiem, ziemniakami i surówką

WEGE: Gnocchi z cukinią, suszonymi pomidorami i szpinakiem w śmietanowym sosie


ŚRODA

ZUPA: Grochowa (vegan)

TRAD: Gołąbek w pomidorowym sosie, podany z ziemniakami i surówką

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości 😊


CZWARTEK

ZUPA: Ziemniaczana z kminkiem

TRAD: Bitki wieprzowe duszone w cebulowym sosie, podane pęczakiem perłowym i surówką

WEGE: Pierogi z boczniakami i zieloną soczewicą, podane ze złocistą okrasą i surówką


PIĄTEK

ZUPA: Wielowarzywna

TRAD: Domowy fishburger z sosem po tatarsku, marynowaną czerwoną cebulą i warzywami, surówka colesław

WEGE: Aromatyczne falafele, podane z kremowym hummusem z ziołami, talarkami buraków z rukolowo-orzechowym pesto i pitą

 
 
 

Comentários


bottom of page