PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Barszcz ukraiński
TRAD: Chicken butter, podany ze świeżą kolendrą i ryżem basmati
WEGE: Tofu w sosie tikka masala, podane ze świeżą kolendrą i ryżem basmati
WTOREK
ZUPA: Ogórkowa
TRAD: Gulasz wieprzowy, podany z babką ziemniaczaną i surówką
WEGE: Wege gulasz z warzywami, podany z babką ziemniaczaną i surówką
ŚRODA
ZUPA: Rosół z makaronem/ Wegański orientalny rosół z makaronem i warzywami
TRAD: Miruna zapiekana pod porowym beszamelem, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Pomidorowa z ryżem
TRAD: Karkówka zapiekana pod kołderką z warzyw i sera, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Krokiety z kapustą i grzybami, podane z surówką z buraczków
PIĄTEK
ZUPA: Kwaśnica
TRAD: Pieczeń dwukolorowa z morszczuka z sosem cytrynowo-kaparowy, ziemniakami i surówką
WEGE: Chrupiące roladki z bakłażana z orzechowym nadzieniem, podane z puree z białych warzyw, świeżym granatem i surówką
Comments