PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Kapuśniak z pomidorami i koperkiem
TRAD: Kurczak w sosie butter chicken ze świeżą kolendrą, podany z ryżem basmati
WEGE: Potrawka z pieczonej dyni z ciecierzycą, pomidorami i szpinakiem, podana z ryżem basmati
WTOREK
ZUPA: Brokułowa
TRAD: Gołąbki leniwe zapiekane w pomidorowym sosie, podane z ziemniakami i surówką
WEGE: Schabowe z boczniaków, ziemniaki gotowane, surówka z kiszonej kapusty
ŚRODA
ZUPA: Z perłową fasolką (vegan)
TRAD: Panierowana pierś z kurczaka, podana z ziemniakami i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości :)
CZWARTEK
ZUPA: Chrzanowa z ziemniakami
TRAD: Gulasz z indyka po węgiersku, podany z pęczakiem perłowym i surówką
WEGE: Wegańska fasolka po bretońsku, podana z focaccią z oliwkami
PIĄTEK
ZUPA: Wielowarzywna (vegan)
TRAD: Kotlet mielony z ryb, podany z ziemniakami i surówką
WEGE: Kotleciki z kalafiora, podane sosem tatarskim, ziemniakami i surówką
Comentarios