PONIEDZIAŁEK
ZUPA: Pieczarkowa
TRAD: Skrzydełka pieczone, podane z ryżem basmati i surówką
WEGE: Chilli sin carne, podane ze świeżą kolendrą i ryżem basmati
WTOREK
ZUPA: Barszcz czerwony zabielany
TRAD: Karkówka pieczona, podana z cebulowo-musztardowym sosem, ziemniakami i surówką
WEGE: Kartacze z pieczarkami, podane ze złocistą cebulą i surówką
ŚRODA
ZUPA: Gołąbkowa (vegan)
TRAD: Pieczeń z kurczaka z delikatnym sosem z marchewką i koperkiem, podana z kaszą jęczmienną i surówką
WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości
CZWARTEK
ZUPA: Z czerwoną soczewicą (vegan)
TRAD: Policzki wieprzowe duszone w cebulowym sosie, podane z kaszą gryczaną i surówką
WEGE: Dynia zapiekana z serem feta i winegretem z ziołami, posypana granatem, podana z mujadarą z zieloną soczewicą i prażoną cebulką
PIĄTEK
ZUPA: Zacierkowa
TRAD: Pieczeń dwukolorowa z morszczuka, sos tatarski, ziemniakami i surówką
WEGE: Fasola duszona z cebulą i jabłkiem, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką
コメント