top of page

Jadłospis tygodniowy, 02-06.12.2024

PONIEDZIAŁEK

ZUPA: Pieczarkowa

TRAD: Skrzydełka pieczone, podane z ryżem basmati i surówką

WEGE: Chilli sin carne, podane ze świeżą kolendrą i ryżem basmati

 

WTOREK

ZUPA: Barszcz czerwony zabielany

TRAD: Karkówka pieczona, podana z cebulowo-musztardowym sosem, ziemniakami i surówką

WEGE: Kartacze z pieczarkami, podane ze złocistą cebulą i surówką

 

ŚRODA

ZUPA: Gołąbkowa (vegan)

TRAD: Pieczeń z kurczaka z delikatnym sosem z marchewką i koperkiem, podana z kaszą jęczmienną i surówką

WEGE: Wegański szczęśliwy talerz rozmaitości

 

CZWARTEK

ZUPA: Z czerwoną soczewicą (vegan)

TRAD: Policzki wieprzowe duszone w cebulowym sosie, podane z kaszą gryczaną i surówką

WEGE: Dynia zapiekana z serem feta i winegretem z ziołami, posypana granatem, podana z mujadarą z zieloną soczewicą i prażoną cebulką

 

PIĄTEK

ZUPA: Zacierkowa

TRAD: Pieczeń dwukolorowa z morszczuka, sos tatarski, ziemniakami i surówką

WEGE: Fasola duszona z cebulą i jabłkiem, podana z pieczonymi ziemniakami i surówką

43 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

コメント


bottom of page